marți, 4 februarie 2014

Tusea - Tratament naturist tuse

Tusea - Tratament naturist tuseIn general, prin tuse, organismul încearcă să elibereze căile respiratorii de mucozităţi şi corpuri străine. Pe lângă accesele de tuse sau răguşeală, se instalează frecvent senzaţia de strangulare, de sufocare şi greaţă. Tusea este însoţită aproape întotdeauna de guturai şi secreţie nazală.

Suc de lămâie - tratament naturist
  • Stoarceţi o lămâie, turnaţi peste zeamă un pahar de apă caldă îndulcită cu zahăr şi beţi sucul puţin câte puţin pe parcursul unei zile.

Sirop de morcovi - tratament tuse naturist
Tusea - Tratament naturist tuse
  • Este un remediu foarte apreciat, care se prepară astfel: se amestecă 1/4 1 de suc de morcovi (proaspăt storşi) cu 3 linguri de zahăr şi puţină apă. Se lasă să fiarbă - amestecând întruna - până ce începe să se-ngroaşe ca un sirop. Doza zilnică: 3-4 linguriţe.

Usturoi - trateaza naturist tusea
  • Se curăţă 5 căţei de usturoi, se zdrobesc şi se amestecă cu 3 linguriţe de zahăr şi puţină apă. Se pun pe foc până ce dau în clocot, se lasă 5 minute şi apoi se strecoară printr-un tifon. Decoctul se bea puţin câte puţin pe parcursul unei zile.
Tratament cu Hrean
  • In popor, se spune că hreanul "aeriseşte mintea". Inspiraţi adânc mirosul de hrean ras şi scăpaţi de tuse (cât ar fi ea de rebelă) şi de guturai.

Ceai de flori şi frunze de podbal
  • 2 linguriţe, frunze de pătlagină 1 linguriţa. Din acest amestec puneţi 2 linguriţe într-o cană şi opăriţi cu 250ml de apă clocotită. Lăsaţi să se infuzeze 10 minute, apoi strecuraţi. Beţi câte o cană de ceai dimineaţa înainte de a vă scula di pat.

Muguri de brad
  • 12gr de muguri, daţi întru-n clocot de apă, elimină mucoasele de pe căile respiratori.

Lumânărica
  • ceaiul de lumânărică potoleşte tusea şi elimină flegma.

Alimente recomandate pentru a trata tusea:
  • Hrean, usturoi, piper, muştar, anason, chimen, cimbru, ceapă, şofran - provoacă expectorarea flegmei, potolesc accesele de tuse, eliberează căile respiratorii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu